Plnohodnotný občan

4. januára 2012, obcan0, WTF!?

Podľa wikipédie je občan príslušník štátu alebo obce. V širšom kontexte je to človek aktívne sa zúčastňujúci spoločenského života v rámci spoločnosti. V tomto kontexte sme si všetci rovní. Neexistujú rovnejší!brain or sh*t?

Z akého dôvodu to spomínam? Jednoducho, každý pozná ako arogantne sa správajú ľudia čo pričuchli k moci, peniazom, sláve. Sú to však všetko len chvíľkové pôžitky, ktoré jednej skupine spôsobujú dočasné uspokojenie, ale drvivej väčšine, vplyvom prijatých rozhodnutí, ostatným dlhotrvajúce utrpenie.

Reč je o slovenských pseudopolitikoch. Prečo pseudo? Politik je v prvom rade štátnik, teda človek zúčastňujúci sa na vedení štátu. Táto správa vecí verejných je daná skupinou občanov do rúk inému občanovi (/om). V dôvere mu zverujú nielen svoju budúcnosť, ale aj budúcnosť svojich detí a detí ich detí.

Každý vedel kto s kým, ale za koľko sme mohli len tipovať. Teraz keď už vieme čo, za koľko a pre koho, máme o to jednoduchšie rozhodnúť o tom, kto je štátnikom a kto pseudopolitikom!

Predstavte si, komu by ste zverili cca 50% zo svojho príjmu (to sú dane, odvody, poplatky, …), zlodejovi, menšiemu zlodejovi alebo človeku, ktorému veríme? Treba si hlavne uvedomiť, že bez vetra sa ani lístok nepohne!

Pripomínam, každý dospelý človek, volič, nie je h*vno! Dospelosťou sme získali štatút rozhodovať sami za seba, o sebe a spolu o SLOVENSKU, stali sme sa PLNOHODNOTNÝMI OBČANMI!