Založ si blog

Plnohodnotný občan

Podľa wikipédie je občan príslušník štátu alebo obce. V širšom kontexte je to človek aktívne sa zúčastňujúci spoločenského života v rámci spoločnosti. V tomto kontexte sme si všetci rovní. Neexistujú rovnejší!brain or sh*t?

Z akého dôvodu to spomínam? Jednoducho, každý pozná ako arogantne sa správajú ľudia čo pričuchli k moci, peniazom, sláve. Sú to však všetko len chvíľkové pôžitky, ktoré jednej skupine spôsobujú dočasné uspokojenie, ale drvivej väčšine, vplyvom prijatých rozhodnutí, ostatným dlhotrvajúce utrpenie.

Reč je o slovenských pseudopolitikoch. Prečo pseudo? Politik je v prvom rade štátnik, teda človek zúčastňujúci sa na vedení štátu. Táto správa vecí verejných je daná skupinou občanov do rúk inému občanovi (/om). V dôvere mu zverujú nielen svoju budúcnosť, ale aj budúcnosť svojich detí a detí ich detí.

Každý vedel kto s kým, ale za koľko sme mohli len tipovať. Teraz keď už vieme čo, za koľko a pre koho, máme o to jednoduchšie rozhodnúť o tom, kto je štátnikom a kto pseudopolitikom!

Predstavte si, komu by ste zverili cca 50% zo svojho príjmu (to sú dane, odvody, poplatky, …), zlodejovi, menšiemu zlodejovi alebo človeku, ktorému veríme? Treba si hlavne uvedomiť, že bez vetra sa ani lístok nepohne!

Pripomínam, každý dospelý človek, volič, nie je h*vno! Dospelosťou sme získali štatút rozhodovať sami za seba, o sebe a spolu o SLOVENSKU, stali sme sa PLNOHODNOTNÝMI OBČANMI!

 

Modlitba ku Gorile

20.02.2012

Verím v Roba, – vodcu všemohúceho, – spasiteľa Slovenského neba i zeme,

Ignoranti za kamerami

28.01.2012

DOSŤ BOLO GORÍL! VLASTIZRADA! Podľa mainstreamových médií akcia pár stovák ľudí. Podľa zúčastnených do 10.000! Kde je pravda nám napovie aj tento článok.

Chyba demokracie? Nám sa demokracia oblúkom vyhla . . .

22.01.2012

Nemôžem povedať, že to začal Mečiar. Ale musím povedať, že to čo vytvoril sa vládou ľudu dalo nazvať naozaj len takými, čo žili a spoznali krásu komunistickej republiky. A takto nám tu komunizmus krásne vychoval našu generáciu vodcov, ktorí vlastne vodcami nie sú a generáciu podnikateľov, ktorí vlastne podnikateľmi tiež nie sú!

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

obcan0

Základnými črtami kapitalizmu sú súkromné vlastníctvo a zastupiteľská demokracia. Keď vieme, že: a) tento stav zabezpečil rozbujnelú korupciu v KAŽDEJ oblasti, najmä štátnych a b) súkromne vlastnictvo je ústavným právom každého z nás. Prečo teda vylučovacou metódou nezmeniť to, čo nám logicky vychádza a teda demokraciu zastupiteľskú na PRIAMU (polopriamu).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 9667x
Priemerná čítanosť článkov: 2417x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy